Hypotheken vergelijken

Als u eenmaal een woning hebt gevonden die u wilt kopen dan kunt u hypotheken vergelijken. U zult dan wel eerst moeten weten welke hypotheekvorm u wilt. Wanneer u dat al weet dan kunt u de aanbieders van hypotheken vergelijken. U kunt de hypotheken vergelijken op basis van voorwaarden maar natuurlijk ook op de prijs/kosten.

vergelijk hypotheekrentes

Vergelijking op prijs

U kunt verschillende aanbieders van hypotheken inschakelen om een offerte voor u te maken. Het is belangrijk dat dezelfde uitgangspunten worden gebruikt in iedere offerte. U kunt dan de kosten vergelijken en de netto maandlasten uitrekenen. De prijs van een hypotheek wordt door meerdere factoren bepaald waaronder de volgende:
- totale leensom
- hoogte belastingteruggave
- hypotheekrente
- rentevastperiode
- voorwaarden
- premies verzekeringen
- looptijd hypotheek
- overige kosten

Vergelijking op voorwaarden

De prijs is niet alleen de belangrijkste factor van een hypotheek. Als u eenmaal offertes hebt aangevraagd dan kunt u deze naast elkaar leggen en de voorwaarden vergelijken. De voorwaarden zijn belangrijk voor als uw situatie in de toekomst wijzigt. De looptijd van de hypotheek is meestal dertig jaar en in deze periode kan er veel veranderen. Op de volgens voorwaarden moet u letten:
- voorwaarden met betrekking tot verhuizen
- extra lenen voor verbouwingen
- geldigheidsduur offerte
- mogelijkheid vervroegd aflossen