Hoeveel hypotheek

U kunt wel weten wat uw maximale hypotheek is maar dat betekent niet dat u tot de max hoeft te gaan met het kopen van een woning. Een maximale hypotheek betekent ook maximale hypotheeklasten. Is dat wel wat u wilt? U moet dan iedere maand veel betalen voor uw hypotheek terwijl dat niet hoeft als u een goedkope woning kiest. U houdt dan meer financiële ruimte over voor andere dingen. Het berekenen hypotheek kunt u op het internet doen maar een adviseur kan u exact laten weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Hypotheek voor woning

Voor het kopen van een woning moet u een hypotheek afsluiten voor de vraagprijs van woning. U leent het geld van de hypotheekverstrekker en betaald dat in gedeelten terug of in een keer bij verkoop van de woning. Dit zijn meestal niet de enige kosten waar u een hypotheek voor moet afsluiten want er komt namelijk meer bij kijken.

Afsluitkosten

Bij het kopen van een woning moet u ook rekening houden met afsluitkosten. Alle kosten die gemaakt worden voor het regelen van een hypothecaire lening vallen onder de noemer afsluitkosten. Over het algemeen bestaan de kosten voor een hypotheek uit kosten voor een Nationale Hypotheek Garantie, notariskosten, taxatiekosten en afsluitprovisie. Als de hypothecaire lening gebruikt wordt voor aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning, zijn de afsluitkosten fiscaal aftrekbaar. De afsluitkosten kunnen verschillen tussen een bestaande woning of een nieuwbouw woning.

Provisie hypotheekadvsieur

De adviseur die u helpt bij het afsluiten van de hypotheek krijgt een vergoeding voor het afsluiten van een hypothecaire lening. U kunt een behoorlijk bedrag uitsparen door af te dingen en te scherp te onderhandelen op de afsluitprovisie die de adviseur krijgt. Het is momenteel verplicht voor een adviseur om kenbaar te maken wat men krijgt aan provisie. Zo hebt u ook het voordeel om te vergelijken.

vergelijk hypotheekrentes

Wilt u ook graag wat meer weten over rentetarieven en met name een rente specifiek voor jouw situatie? Vraag dan een offerte aan bij meerdere hypotheekverstrekkers. Denk aan een offerte bij uw eigen bank, bij een aantal concurrenten van de bank en bij een aantal hypotheek boeren zoals bijvoorbeeld De Hypotheker. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u een beter inzicht vergaren in de beschikbare hypothecaire leningen. U kunt dan direct zien hoeveel geld u kunt lenen, welke rente je moet betalen en hoeveel geld u maandelijks betaald om uw hypotheek af te lossen. U kunt op basis van de offertes een gerichte keuze maken, een keuze die op uw situatie van toepassing is. Wilt u voorafgaand aan het aanvragen van een offerte wat meer informatie over rente, de geld markt en over hypothecaire leningen? Wilt u naderhand direct meerdere offertes aanvragen bij verschillende hypotheek verstrekkers?