Hypotheek met BKR notering

Als u geld leent, in welke vorm dan ook, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. BKR is de afkorting van deze instelling. Als u een hypotheek afsluit of een consumptief krediet dan wordt dit genoteerd door het BKR. Er wordt dan ook bijgehouden of u tijdig de betalingen voldoet. Als u achter loopt met betalen dan wordt dit door het BKR genoteerd, en ook als u gewoon op tijd betaald.

BKR codering

Als u een achterstand oploopt met de betalingen van de aflossingen dan krijgt u een BKR notering. Deze notering wordt ook wel een A-codering genoemd. U kunt echter de betalingsachterstanden oplossen waardoor er een H achter de codering komt te staan of wordt het veranderd naar een A1 codering. De betalingsachterstand is dan weliswaar opgeheven, het is nog steeds zichtbaar dat u een achterstand hebt gehad.

Hypotheek met A-codering

Als u een achterstandsnotering hebt bij het BKR dan zullen er weinig of geen geldverstrekkers u een hypotheek aanbieden. Door deze achterstand is het risico voor de geldverstrekker hoger. Men is er dan niet gerust op dat u de lening volgens schema kunt afbetalen omdat u al een betalingsachterstand hebt. Als u een A-codering hebt moet u er voor zorgen dat deze codering wordt opgeheven door zo snel mogelijk de achterstand weg te werken.

Hypotheek met A1-codering

Wanneer u een achterstand hebt weggewerkt dan houdt u een A1-codering over. Met deze condering is het zichtbaar dat u een achterstand hebt gehad. Daar zijn geldverstrekker nu eenmaal niet happig op maar het geeft wel aan dat u in staat bent om de betalingen te voldoen. Het is met een A1-codering alleen mogelijk om een hypotheek af te sluiten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie. U moet dan wel in aanmerking komen voor deze garantie.